De Boerderij

Bij ons op de boerderij werken met mensen met heel verschillende achtergronden. Hun overeenkomst is dat hun kwaliteiten niet – of even niet – goed passen in het reguliere arbeidsproces. Of dat nou komt door een burn-out, een psychisch- of sociaal probleem, een verstandelijke beperking, dementie, een stoornis in het autisme spectrum of een verslaving: bij ons krijg je de ruimte en de tijd om jezelf te ontplooien, of om gewoon even tot rust te komen en te herstellen. En ja, we doen ons werk niet alleen met passie, maar ook volgens de kwaliteitseisen die aan dagbesteding worden gesteld.

Het ritme van de boerderij doet goed

Op onze boerderij is altijd wat te doen en toch vind je er ook rust. Dat komt niet alleen door het weidse landschap, de ruimte en het vele groen. Ook de dagelijks terugkerende bezigheden zorgen voor ritme en structuur en daarmee weer voor duidelijkheid en rust. En als het werk vandaag niet af komt, is er morgen weer een dag. Nou, dat geldt natuurlijk alleen voor klusjes waar geen dier aan te pas komt, want de zorg voor de dieren moet altijd gebeuren!

Het ritme van de seizoenen en de structuur van het werk op een boerderij spant het lichaam in maar ontspant de geest

Nu kun je denken dat we maar een beetje gapend rondlopen met een hooivork, maar dat is niet zo! We houden namelijk ook veel van gezelligheid. We drinken samen koffie ( of thee als je dat liever hebt) houden zomers regelmatig een barbecue, vieren de jaargetijden en de feestdagen en tijdens het werk is er altijd ruimte voor een lolletje.

Oogsten, uitmesten en knuffelen

Op ons gemengde bedrijf zorgen we voor productie- en gezelschapsdieren. Ook hebben we een biologische moestuin waarin onze deelnemers zelf mogen kiezen wat ze zaaien. De oogst gaat lekker mee naar huis. In de boomgaard en de siertuin wordt geharkt en geschoffeld, geplant en gesnoeid. De stallen van alle dieren worden dagelijks uitgemest en de hokken verschoont. De paarden moeten geborsteld, de pauwen gevoerd en natuurlijk wordt met alle dieren op het erf lekker geknuffeld.

Quote van een van onze deelnemers: fijn om nuttig te zijn!

Ook aan creativiteit wordt gedacht: wekelijks komt er een kunstenares om  met ons te ‘knutselen’ en worden er de meest bijzondere dingen gemaakt. Dan komt er letterlijk iets moois uit je handen en ook dat doet een mens goed.  Aan het einde van de dag ga je met een voldaan en blij gevoel weer naar huis. En dat is waar we het voor doen!

.