Bij ons werken?

Ben je iemand- of ken je iemand die op onze zorgboerderij wil werken? Vind je het leuk  om als dagbesteding te helpen op de boerderij? We vertellen je hier hoe je in aanmerking komt voor een plekje op onze zorgboerderij. Afhankelijk van jouw situatie beslist het Centrum voor Indicatiestelling Zorg (CIZ) of je gemeente of je toegang krijgt tot dagbesteding bij onze zorgboerderij. Voor mensen met een verstandelijke beperking beslist het CIZ en in alle andere gevallen beslist de gemeente.

Als je een CIZ indicatie hebt dan kunnen we je zorg bieden op basis van je PGB. Heb je een gemeentelijke indicatie dan kan dat via ‘natura zorg’: de gemeente betaalt ons voor de zorg die je bij ons vraagt en krijgt.

Alle leeftijden kunnen meewerken!

Zowel jongeren als ouderen kunnen op Zorgboerderij Paarlberg terecht: de leeftijd varieert van 17 tot 70 jaar, waarbij het merendeel tussen 20 en 35 jaar is. Wij bieden bijna iedereen een zinvolle dagbesteding. Ieder werkt naar eigen kunnen en is naar z’n vermogen verantwoordelijk voor zijn werkzaamheden op de boerderij. Soms ontdek je dat je prachtig kunt tekenen of dat je erg handig bent met klussen. Misschien vind je het snel druk en ben je graag alleen buiten in de tuin of tussen de dieren – ook voor jou is er plek. Met respect voor elkaar, en rekening houdend met elkaars kwaliteiten en beperkingen is er heel veel mogelijk.

Hoe krijg ik toegang tot de dagbesteding?

Heb je vragen over werken op de boerderij? Bel of mail ons, of neem contact op met het WMO Loket van uw eigen gemeente of het CIZ. Heb je al een PGB voor dagbesteding, dan informeren we je graag over onze geldende tarieven.

Zorgboerderij Paarlberg is van maandag t/m vrijdag geopend van 9:00 uur tot 16:00 uur